Ned /

Filognost

Mensen geassocieerd in de toewijding van de filognosie. Er zijn er, naar gelang de graden van ervaring of betrokkenheid, drie soorten: de beginners, de gevorderden en de erkende of 'zuivere' filognosten. Hoewel de filognosten gewoonlijk worden aangetroffen onder de toegewijden van de tradities, de gelovigen, vertegenwoordigt de filognost het respect voor en de integratie van al de negen leraren.

Na een jaar van omgaan met ervaren filognosten, onder leiding staande van een zuivere filognost, kan men worden ingewijd in de status van een ervaren toegewijde door het afleggen van de gelofte: waarachtig en trouw beloof ik te zullen delen en te helpen. Bij die gelegenheid kan men ook zijn 'bijnaam', of geestelijke naam, bevestigd krijgen die staat voor iemands stijl van omgang hebben zoals dat te zien is in de filognostische betrokkenheid.

Vedische referentie: Adhikâri. Beginner: kanishthha, gevorderde: madhyama en uttama, een zuivere toegewijde.


Zie ook

  • De filognostische bede.
  • De Filognostische Associatie: een lijst van hen die sympathiseren met de liefde voor de kennis (de filognosie) op theorderoftime.org en die er geen bezwaar tegen hebben te worden aangemerkt als zijnde progressief en zelfverwerkelijkend.

Categorie: Nederlands | Definities


Deze pagina werd sedert 14 dec. 2007 keer bekeken.