PmWiki is een WikiWikiWeb systeem gemaakt door Patrick Michaud in PHP (script taal). PmWiki is in eerste instantie gemaakt als een hulpmiddel om gemakkelijk met meerdere personen tegelijk aan een website te werken.

PmWiki pagina's zien eruit en werken als normale webpagina's, behalve dat ze ook nog een “bewerk”-link hebben die het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier bestaande pagina's te wijzigen en nieuwe pagina's te maken, met behulp van een aantal basisregels. Het is niet nodig om HTML of CSS te begrijpen. Het bewerken van pagina's kan open worden gelaten voor alle bezoekers of worden beperkt tot een kleine groep van auteurs.

Belangrijkste eigenschappen van PmWiki

Aanpasbaar uiterlijk: Een websitebeheerder kan snel het uiterlijk en de mogelijkheden van een PmWiki website wijzigen door verschillende skins en HTML-sjablonen te gebruiken. Als er geen gebruiksklare skin is, is het eenvoudig om een bestaande skin aan te passen aan de eigen wensen, of om een hele nieuwe te maken.
Toegangscontrole: PmWiki wachtwoord bescherming kan worden toegepast op een hele website, op een groep van pagina's, of op individuele pagina's. Wachtwoordbescherming regelt wie pagina's kan lezen, kan bewerken of attachments kan uploaden. PmWiki's toegangscontrole staat compleet op zichzelf, maar kan ook gebruik maken van bestaande wachtwoorddatabases, zoals .htaccess. LDAP-servers en MySQL-databases.
Aanpassingen en plugin architectuur: Het hoofdprincipe van de PmWikipilosofie is om alleen de essentiŽle programma-eisen in het hoofdprogramma onder te brengen, maar om het tegelijkertijd eenvoudig te maken om het programma aan te passen en nieuwe mogelijkheden toe te voegen. Op deze manier zijn er al honderden van nieuwe mogelijkheden gemaakt (recepten genaamd) die beschikbaar zijn via het PmWiki Cookbook? (alleen in engels)

Deze site gebruikt versie pmwiki-2.3.12. De Software is vrij beschikbaar onder de GNU General Public License (GPL) en kan gedownload worden van http://www.pmichaud.com/pub/pmwiki. De documentatie is bereikbaar via de indexpagina.

PmWiki is een geregistreerd handelsmerk van Patrick R. Michaud (http://www.pmichaud.com).